Оценен на 32,89 млрд. долара през 2022 г.,  световният пазар

...
Оценен на 32,89 млрд. долара през 2022 г.,  световният пазар
Коментари Харесай

От диско мания до лукс: Клиновете като нова индустрия за милиарди

Оценен на 32,89 милиарда $ през 2022 година,  световният пазар на клинове се чака да доближи 57,97 милиарда $ до 2031 година, демонстрира разбор на компанията за пазарни изследвания Growth Market Reports.

Анализът на данни от Statista предвижда, че през 2027 година ще бъдат създадени 4 милиарда чифта чорапогащи и клинове, отбелязва CNN.

Световните марки в първокласната промишленост, естествено, се стремят да „ раздвижат краката “ и в тази категория – вижте Prada, Loewe и Moncler да вземем за пример, които оферират клинове в сбирките си.

И все пак, този бизнес не процъфтява с помощта на модата. Безпрецедентният вкус за фитнес облекло се дължи на марки, основали лоялни почитатели въз основата на резистентност и потвърдено дейно носене.

Дните на запарващи, драскащи клинове, които губят еластичността си при пране от дълго време са отминали. На мода през днешния ден са комфортните, ефектни дрехи, само че направени от високотехнологични материи, добавя CNN.

Vuori е марка от Калифорния, чиито клинове костват сред 98 и 108 $.

Тяхната запазена марка Vuori " BlissBlend " е създадена с потреблението на 75% рециклирани материали, с цел да сътвори супер разтегливост, обичана на клиентите. От марката споделят, че тяхната материя " BreatheInterlock " се отличава с успеваемост и " въздушно покритие като втора кожа ".

" Иновациите в тъканите са един от най-големите ни цели ", изяснява Сара Карлсон, старши вицепрезидент по дамския дизайн на Vuori.

Нейният екип за нововъведения в материите работи на място с сътрудниците от фабриките в Европа и Азия сред една и три години, с цел да осъществя концепциите си.

" Нашата цел е да освежим метода, по който хората мислят и се усещат в дейното облекло, като в същото време даваме приоритет на материи, които щадят околната среда. "

Германската марка Hey Honey Yoga е фамилна изгряваща звезда на сцената, чиито спортни клинове по 120 $ са по едно и също време сертифицирани по OEKO-TEX и утвърдени от PETA като вегански.

" Клиентите на Hey Honey търсят освен това от просто интензивно облекло, те желаят изцяло прекарване ", споделя Тома Ойлешлагер, който управлява марката със сестрите си Имке декор Джонстън и Янка Ойлешлагер. " От самото начало се фокусирахме върху разширението на границите в тази бързо разрастваща се промишленост. ", добавя той.

Според Hey Honey Yoga клиентите им " отдават приоритет на функционалността, качествените материи и комфортни кройки, които дават опция за придвижване, като в същото време отразяват техния неповторим жанр ".

Но това е конкурентен бранш с възходящ брой играчи, които могат да се похвалят с милиони почитатели в Instagram, в това число On! Running (1,4 млн. последователи); Gymshark (6,7 млн.); Lululemon (4,7 млн.); и, несъмнено, Skims (5,6 млн.) - отрочето на Ким Кардашиян, на която се приписва всеобщото разпространение на модата, в която гениалните клинове играят основна роля.

" Има твърда публика, която обожава оформящите дрехи като Skims ", споделя Луси Грийн, прогнозист на трендове и създател на консултантската компания Light Years. " Голяма част от това е обвързвана с йога, фитнес и уелнес културата, само че има и публика от поколението Z, за която е доста значим комфортът и небрежното облекло. "

В допълнение към небрежните характерности, съществуването на приобщаващ метод към размера е от основно значение за триумфа в тази област, прибавя Грийн.

" Популярността на клиновете е обвързвана с приобщаване. Благодарение на необятната гама размери както на международните марки, по този начин и на предлагащите всеобщи артикули, те са налични за всички форми и тела по метод, по който други категории като деним – и даже стреч деним, в никакъв случай не са били. "

Vuori " BlissBlend " има голям брой разновидности в размери от XS до XXL. " В материята е употребен специфичен новаторски еластан, който се разтяга, с цел да придържа отмерено другите форми на тялото. Резултатът е цялостен комфорт и чувство за мекост, което нашите клиенти чакат ", споделят от компанията.

Традиционните спортни марки също са на този пазар, в това число Adidas, Puma и Nike. През последните две години последният упоменат е удвоил вложенията си в " характерни за дамите нововъведения ", с цел да помогне на екипа си да разбере повече за женското тяло, за което клиновете и чорапогащите са основна част.

" Имаме опция да поканим повече хора да изпитат изгодите от спорта и насладата от придвижването. В последна сметка, нашата цел е да сътворяваме артикули, които вършат придвижването по-лесно, с цел да могат на дамите и девойките да се усещат уверени, красиви и мощни, като всичко това е подкрепено от невероятна просвета и нововъведения. ", съобщи представител на Nike пред CNN.

Тези нововъведения са тайното оръжие зад този преуспяващ бизнес.

" Техническата точност и патентованите материи се трансформират в основна точка на разграничение, преданост и сторителинг, както и, несъмнено, в средство за таксуване на по-висока цена, изключително за изтънчената публика, която влага в първокласни концептуални фитнес зали и разнообразни научни лечения за възстановяване на телата си ", споделя Луси Грийн. " В доста връзки е обвързвано с това по какъв начин нововъведенията се трансформират в дирек на лукса ", добавя тя.

Върнете се обратно към 80-те години на предишния век. Тогава възприемането на клиновете като разкош беше невъзможна идея. А в този момент се прехвърлете три десетилетия напред, когато те ще преобладават като стопанин на международните трендове, добавя CNN.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР